vrijdag 27 maart 2015



Een nog resterende winterklus was het afbreken van de plantenbak aan de achterkant van het huis bij de keuken. Begin zomer gaan we de eetkamer doorbreken naar de keuken en met een nieuwe keuken erin wordt het dan (hopelijk) een leefbare woon-eetkeuken.
Roel hanteert de haakse slijper met diamantschijf; als door een pakje boter. Niets is bestand tegen een haakse slijper (met diamantschijf),net zo min trouwens als tegen een pikhouweel. Beide onmisbare gereedschappen in onze tuin.



Vervolgens de bielzen laten aansluiten op de bielzen voor het eetkamergedeelte, de bakstenen er uitgehaald en vervangen door grind, met de 'bielzen van Mien'(op maat gezaagd) een verbinding gemaakt en vervolgens ook de rest met grind gevuld.
De buxus uit de plantenbak hebben we verplaatst naar twee buxusvlakken voor het huis.



De bakstenen uit het terras bij de keuken (en de bakstenen tussen de bielzen) gebruikt om het zonneterras te voltooien. Uiteraard moest nog wel even de hogedrukspuit gehanteerd worden om alle aanslag te verwijderen en weer wat kleur te krijgen op de stenen.
In de moestuin een klein experiment gestart met de aardbeienplantjes. Twee bedden zijn afgedekt met folie. Kijken welke plantjes eerder in bloei komen. De sprieten tussen de plantjes zijn van de knoflook, die ik in oktober geplant heb.

En tenslotte een foto van ons weiland/appelboomgaard achter het huis met narcissen in het grasveld en een bloeiende Cornus Mas op de achtergrond.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten